Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Cigaretter och pengar stals i Öje

Annons

Det har nu framkommit att det inte bara var pengar som stals i butiken i Öje i Malung på tisdagen. Förutom att det stals kontanter på drygt 23 000 kronor kunde man senare konstatera att det också stulits cigaretter till ett värde av mellan sex- och sjutusen kronor.

Vid en inventering visade det sig att 18 cigarettlimpor också hade stulits. Sammanlagt stals det pengar och varor för ett värde av cirka 30 000 kronor.

Under onsdagen fick polisen i Malung också en del påringningar om att de fyra kvinnor som var inne i butiken i Öje också hade varit inne i butiken i Äppelbo samma dag. Där hade man emellertid full kontroll på de fyra kvinnorna och det misstänks inte ha skett någon stöld från den butiken. Däremot så har polisen fått registreringsnumren på det fordon som kvinnorna färdades i och polisen är nu tacksam för ytterligare tips.

- I dagsläget finns det ingen direkt misstänkt för stölden i butiken i Öje även om vi har vissa misstankar mot just de fyra kvinnor det talas om säger polisman Göran Tenn vid Malungspolisen.

- Vi vill dock vädja till både kunder och amställda i butiker att man håller kontroll och hjälper till i händelse att man ser något misstänkt och framför allt gäller det att vara noga var man har pengar placerade, säger polisen.

Malungshem kan verkställa husrivning

u Kommunstyrelsens arbetsutskott tillstyrker att det kommunala bostadsbolaget Malungshem ska få ett ägartillskott på 9,6 miljoner kronor för att kunna verkställa rivning av två hyreshus i Malung.

Åtgärden ingår som en del i den strukturplan för Malungshem som kommunfullmäktige fastställde tidigare i år.

Ärendet om ägartillskott ska också beslutas av kommunfullmäktige, men är närmast en formalitet eftersom det är en del i den fastställda planen.

I utbyte för ägartillskottet kommer kommunen att få nya aktier i det krisdrabbade bostadsbolaget.

Kommunen kommer sannolikt att tvingas låna pengar för att göra ägartillskottet. Därmed ökar man på kommunens totala låneskuld ytterligare.

De hus som är aktuella för rivningen är ett av de äldsta husen i gamla Malungshem samt ett av husen i Kullanområdet i direkt anslutning till Malungs centrum.

Rivningarna ska göras under hösten.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons