Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Cigaretter för 100 000 byte vid kupp mot MM

Annons

- Det gick mycket snabbt och efter bara fem minuter sprang de ut igen, säger Anita Sköld, en av butikens avdelningschefer.

Det var vid 02.00-tiden som inbrottslarmet aktiverades. Det innebar samtidigt att en bevakningspatrull dirigerades till platsen. Men när väktarna kom hade de misstänkta redan hunnit lämna lokalerna.

- Allt finns på film, fortsätter Sköld och hänvisar till övervakningskamerans inspelning av händelsen. Den kommer nu att överlämnas till kriminalen inför den kommande utredningen.

- Vad vi kan se var det tre tjuvar som var maskerade med rånarluvor och dessutom hade de jackornas kapuschonger uppdragna över huvudena. Jag gissar att de kan vara i 20-årsåldern.

Sonja Ek, kassörska med betydande chefsansvar, bland annat för tobaksvarorna, var den som upptäckte vad som hade ägt rum.

- Först blev jag rådlös när jag såg hur plastfickorna, som cigarettpaketen ligger i, var utspridda på golvet. När jag kollade vidare fick jag se att även de flesta av de andra skåpen också var länsade, berättar hon.

I samma veva blev hon också varse att ytterdörrarna i glas var krossade och att entréhallens golv var fyllt av glassplitter.

Enligt en uppgiftslämnare som inte vill ha sitt namn utsatt i tidningen finns misstankar om att kuppen mot Matmagasinet var väl planerad och att den måste har föregåtts av rekognoscering.

Mer läsning

Annons