Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Christine lever som hon lär

Annons

- Det ska jag göra om, säger Christine om Stockholm Marathon som hon sprang förra helgen. Trost att Christine, på grund av skada, inte kunnat träna så mycket som hon önskat blev hon inte det minsta avskräckt.

Christine som inom idrottens område främst ägnat sig åt löpning och skidor kom till Dalarna som 16-åring. Familjen flyttade då till Mora från Överum i Småland. Flytt till Borlänge blev det 1977 sedan Christine fått arbete på Östlunds optik i Falun.

Christine är sedan 1978 gift med Lennart som är skogsinspektor hos Mellanskog. Makarna har fem barn och driver tillsammans gården i Tägt som de tog över 1989. På gården, till vilken även hör skogsmark, föder de upp livdjur, kvigor, till försäljning.

I det dagliga arbetet med gårdens djur har Christine numera sällskap av vallhunden Fox, en två år gammal australisk working kelpie.

- Dom är lite bättre på att valla nötdjur, förklarar Christine denna hundras förtjänster.

Själv ägnar Christine en hel del tid åt att träna Fox som alltid varit en fin kompis och nu håller på att utbildas till en förnämlig vallhund.

- Det ger också lite motion, säger Christine Sandström om träningen tillsammans med Fox. Annars talar Christines meritlista för sig själv. Eller vad sägs om tio öppet spår och fyra halv-Vasan, i Tjejmilen har Christine sprungit 15 gånger och hon har även deltagit i långa Lidingöloppet. Sitt första Stockhom Marathon sprang Christine, som redan nämnts, så nyligen som förra helgen.

Politiskt är Christine Sandström engagerad i centerpartiet och har kyrkopolitiska uppdrag. Christine har varit kyrkvärd i Väster Tuna kapell i tolv år och är ledamot i Stora Tuna kyrkoråd.

- Väster Tuna kapell är min vigselkyrka, upplyser Christine Sandström som vidare uppdrag som ledamot i styrelsen för Väster Tuna centeravdelning och i Tuna-Torsång LRF-avdelning.

Kort och gott lever jubilaren ett aktivt liv. Fast det kommer att finnas utrymme för såväl en mindre fest med familjen som en större fest vid ett senare tillfälle.

SVEN-ERIK OLSSON

Mer läsning

Annons