Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Chock- besked för bostadsbolaget

Annons

Migrationsverkets beslut om att 130 av de 200 mottagningsplatser, som ska avvecklas i Dalarna under hösten drabbar Ludvika, kom som en chock för det kommunala bostadsbolaget Ludvikahem.

Beslutet kan komma att innebära att fler lägenheter faller offer för grävskoporna.

- Vi visste att det skulle kunna bli ett antal färre platser. Att det skulle bli av den här storleksordningen kunde vi aldrig drömma om, säger bostadsbolagets styrelseordförande, Gun-Britt Malmkvist (s).

Om nu de 102 lägenheterna, som bolaget nu hyr ut till Migrationsverket, lämnas tomma i höst är risken stor att ytterligare hus måste rivas.

De 20 så kallade "temporära" husen i Nyhammar ryker förmodligen i första hand liksom huset vid Tallhedsvägen 15 med sina tolv lägenheter.

- Så kan det nog bli för vi vill högst ogärna riva på Ludvika gård som vi vill behålla intakt. Jag vet inte hur det blir med de runt 25 lägenheter som finns på området och som hyrs av Migrationsverket.

- Att mottagningsplatserna nu minskar så drastiskt kommer att bli en mycket tung börda att bära för Ludvikahem, spår Gun-Britt Malmkvist.

Styrelseledamoten, Kurt Josefsson (bop) är försiktig i sina uttalanden när det gäller framtida rivningar.

- Det är för tidigt att redan nu tala om rivningar. Att ha Migrationsverket som hyresgäst är inget ideal eftersom många lägenheter sägs upp åt gången.

Tidningen lyckades under fredagen inte nå Ludvikahems vd, Ingemar Lindvall, för en kommentar.

HARALD LOHSE

Mer läsning

Annons