Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Chefsjobbet annonseras ut på nytt

Annons

Vid det första rekryteringsförsöket så slutade det i oenighet och omröstning i kyrkogårds- och fastighetsnämnden om församlingen skulle välja tillförordnade Johan Gunningberg eller Monica Lindén från Svärdsjö. Det blev en ny ansökningsomgång.

Kyrkogårds- och fastighetsnämndens ordförande Gunnar Söder, m, anser att detta var det enda rimliga:

- Trots att tiden inte gått ut så vet vi att vi har fått flera kandidater. För församlingen är den här tjänsten av yttersta vikt. Vi måste få en chef som har relevant utbildning också inom grönytor och fastighetsskötsel och som har så bred kompetens som möjligt.

- Vi måste lyckas. Vi är alla så trötta efter det som varit. Församlingen och våra anställda mår inte bra. Arbetet står i stå sedan lång tid tillbaka. Utöver kompetensen måste vi hitta en person med stor samarbetsförmåga som kan bryta stagnationen och få alla att börja om.

- På fastighetssidan har vi också två viktiga investeringar framför oss, Lyvikskrematoriet och så Barongraven. Den kulturskatt från 1700-talet som vi väntar på ett besked från länsstyrelsen om hur vi ska göra med, berättar nämndordförande Gunnar Söder.

Ludvika församling har utöver Gunnar Söder lämnat ut oppositionens man Jan-Henrik Marinder, s, med namn och telefonnummer. Hans telefonsvarare svarar att han har semester fram till 26 augusti och att han inte vill bli störd fram tills dess. (0243-663 85).

Tredje namnet i annonsen, Facket SKTFs kontaktperson Christina Wikman suckar och tycker att arbetsgivaren inte lever upp till det man kan vänta.

- När församlingen kom med sitt annonsunderlag så ändrade vi till mitt namn då vår ordförande har semester under ansökningstiden som sträcker sig fram till 19 augusti. Det är ju viktigt att intresserade kan nå dem som finns i annonsen, säger Wikman.

Hon berättar att en intresserad hört av sig och att denna person var väl medveten om det bråk som tidigare varit i församlingen.

- Men det enda vi diskuterade var lönenivån, berättar Wikman.

Mer läsning

Annons