Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Chefsbyte irriterar

Annons

Det menar lärarkåren på Västerby skola som i ett brev till kommunen kritiserar omorganiseringen av skolan.

- Kommunen ändrar ett vinnande lag utan att informera oss om varför, säger grundskolläraren Ann-Marie Undevik.

17 rektorer blir 4 områdeschefer och 7 biträdande rektorer.

Nu börjar barn- och grundskoleförvaltningens nya organisation märkas på allvar ute i skolorna.

På Västerby skola kom beskedet om att den omtyckta rektorn Britt Lindberg byts ut från och med första augusti som en riktig kalldusch.

- Det slog ned som en bomb. Hela helgen efter beskedet var förstörd och det kändes inte som att man ville gå till jobbet på måndagen, säger förskolläraren Christina Fornlöf.

I ett brev till barn- och ungdomsnämnden kritiserar nu lärarkåren på Västerby skola omorganiseringen och den menar att det är vansinne att byta ut en väl fungerande ledning.

Britt Lindberg sökte tjänsterna både som biträdande rektor och som områdeschef för det nya större rektorsområde som Västerby skola hädanefter kommer att tillhöra men fick i stället en tjänst som biträdande rektor för centrumområdet.

- Vår rektor har varit här i tio år och vi har byggt upp en fin verksamhet tillsammans. Nu byts hela ledningen ut mot personer som varken är bekanta med oss eller med området, säger Ann-Marie Undevik

Informationen till de anställda har fungerat mycket dåligt, anser lärarna och menar dessutom att möjligheten att påverka utformningen på den nya organisationen har varit, i princip, obefintlig.

- Vi tillfrågades vad vi tyckte i en enkät inför omorganiseringen men ledningen verkar inte ha lyssnat på vad vi svarade. All personal vill ha kvar den gamla rektorn men det bryr man sig inte om, säger Ann-Marie Undevik

Efter det att brevet sänts till barn- och utbildningsnämnden har personalen på Västerby skola fått löftet att träffa skolchefen Lena Stoltz för att få svar på sina frågor.

FREDRIKA HILLERVIK

Mer läsning

Annons