Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Cheferna bort först

Annons

Som tidningen tidigare har berättat ska socialförvaltningen dra ner med 80 årsarbetare. Nu har förvaltningen sommaren på sig att utreda hur man ska kunna klara det. Den 15 september ska socialnämnden få en konsekvens-analys och en bedömning av hur detta påverkar kvalitén på omsorgen.

Socialnämnden beslutade också i går att be kommunstyrelsen om gynnsamma regler för avtalspension, som inte bör belasta socialförvaltningens ekonomi.

I arbetet med att minska underskottet har man nu beslutat om en ny chefsorganisation. För fyra år sedan satsade nämnden på geografiskt ansvar inom omsorgen. Domen är hård när reformen har utvärderats, bland annat genom en enkät bland de anställda. Utvärderingen handlar om brist på respekt för fattade beslut och kroniska avsteg från uppgjorda planer.

Man talar om behovet att veta vem som ska göra vad och varför, och kanske främst vem som har ansvaret.

Nu försvinner 15 administrativa tjänster inom omsorgen, varav sex redan var vakanta. I den nya organisationen finns fyra sektionschefer. En med ansvar för de sju servicehusen och hemtjänsten. En andra har ansvar för särskilt boende med hög omvårdnad och demens. Detta är ju också kopplat till att servicehusen blivit mer specialiserade. Inom LSS-verksamheten behåller man organisationen med två sektionschefer.

RAGNA FAHLANDER

Mer läsning

Annons