Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Chefens synpunkter

Annons

Det diskuteras om invandring av arbetskraft, om höjning av pensionsåldern för att kunna kompensera bristen på arbetskraft. Då har Ludvikas kommunchef mage till att offentligt framföra förslag på att få avtalspension. Anledningen till att han, skulle se positivt på möjligheten ligger i att han har råd att avsluta yrkeskarriären några år i förtid.

Är det brist på arbetsuppgifter får han väl omplaceras eller också kan han väl säga upp sig, då han har så god råd.

I december kom det ytterligare ett uttalande av kommunchefen där han säger att bra sjukvård är viktigare än var den finns. Vad menas?

Ska all sjukvård finnas på ett ställe? Jag kan bara nämna att när den stora neddragningen på Ludvika lasarett skedde i början av 90-talet kan man i statistiken se att Ludvika lasarett hade bättre resultat på vissa områden än vad Falu lasarett hade. Falu lasarett hade vad vi inom produktionen kallade dubbelt så många återgångar som Ludvika lasarett hade.

Nej från kommunchefens sida ska nog inte Västerbergslagsbor hitta någon kompetent hjälp i sjukhusfrågan utan vi måste nog alla ställa upp ännu hårdare för vårt lasarett.

SKINNARN

Mer läsning

Annons