Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Chefen mobbade mig"

Annons

- Jag går aldrig med på det, säger hon och får medhåll av Annelie Nygårds Dufva på Älvdalens Fackförening, som är lika bestämd.

Det var för fem år sedan som Christinas problem började. Hon var fackligt aktiv i Kommunal och tog upp en del saker med sina chefer.

- Men de kunde inte skilja på sak och person, och började motarbeta mig personligen istället, berättar Christina.

När kommunen införde en timme motion på betald arbetstid för sina anställda fick inte nattpersonalen samma erbjudande.

- Jag räknade ut att det kostade 11 000 kronor per år och anställd för kommunen och tyckte att vi som jobbade natt blev diskriminerade och borde få ersättning. Då började problemen bli än mer allvarliga.

- Jag kämpade också för bättre bilar till nattpatrullerna.

- Jag hade 63 procent av en nattjänst inom hemtjänsten och stämplade för den övriga tiden. Jag begärde att få utökad tjänst när något blev ledigt, men hela tiden gick arbetsledningen förbi mig och gav andra de vikariat och den mertid som uppstod.

- Dessutom började min chef förtala mig, ta upp mina problem med mina arbetskamrater, lova mig saker som hon sedan aldrig stod för och mobba mig på alla möjliga sätt.

- Varje gång meddelade jag arbetsförmedlingen om saken, liksom jag kontaktade kommunens personalchef, Mats Forsberg, och socialchefen, Monica Schröder, men ingenting hjälpte.

- För ett par år sedan dog en arbetskamrat och då tänkte jag att det var min tur, men en som tidigare vikarierat fick tjänsten. Jag och två till som jobbar natt, fick lite extra tid.

Så har det fortsatt och Christina kämpade på för att få mer tid. Hela tiden upplevde hon att både hennes närmaste chef och de högre cheferna i kommunen motarbetade henne.

Till slut blev pressen för hård. Christina blev sjukskriven och är det än i dag.

- I somras ville de plötsligt omplacera mig, och få mig åter i jobb, men det skulle vara i Särna. Det har jag inte råd med, det blir ju 6,4 mil extra att köra bil varje dag.

Christina tyckte inte att hon fick någon hjälp av sin fackförening, Kommunal. Hon bytte till Älvdalens Fackförening där Annelie Nygårds Dufva är ombudsman.

- Nu vill kommunen omplacera henne till Särna för att hon ska komma tillbaka till jobbet, eller köpa ut henne, säger Annelie Nygårds Dufva, som är mycket kritisk mot kommunens agerande.

- Vi accepterar inte denna omplacering. Det är en provocerad uppsägning helt enkelt, säger Annelie Nygårds Dufva.

- Kommunen får höga kostnader för att köpa ut anställda i stället för att ta tag i problemen. Det här måste lösas på ett annat sätt. Kommunen måste som arbetsgivare vara mer ödmjuk och flexibel och inte bara gå in för att skydda sina chefer, vad de än gör, säger Annelie Nygårds Dufva bestämt.

- Jag kommer inte att säga upp mig själv. Om jag ska rehabiliteras och återgå i tjänst så ska det ske i Idre, säger Christina Söderberg och får medhåll av Annelie Nygårds Dufva.

Socialchefen i Älvdalen, Monika Schröder, vill inte kommentera ärendet. Här är hennes uttalande om konflikten:

- Det finns sådana omständigheter i detta ärende att jag inte kan kommentera det. Det finns regelsystem för arbetsmarknaden och det regelsystemet följer kommunen. Det är alltid tråkigt när en enskild känner sig kränkt. Det är ett misslyckande i sig.

- Älvdalens kommun strävar efter att hantera varje enskilt personalärende på ett korrekt sätt och med så mycket hänsyn tagen till den enskilda som det är möjligt.

Trots upprepade träffar med arbetsgivaren är positionerna i dag lika låsta. Ett nytt möte är inplanerat till början av juni.

BJÖRN REHNSTRÖM

Mer läsning

Annons