Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Chefen ger upp kampen

Annons

- Karin har kört över oss, vi är mycket besvikna, säger Inga Kristiansson Evald som nu vill att Karin personligen förklarar varför hon tagit det här steget.

Karin är med på ett landstings- möte i Tällberg och det har inte gått att nå henne för en kommentar.

Distriktsläkarna i Vansbro och Malung har protesterat mot att de inte fick vara med och diskutera förslaget om att ta bort läkarjouren på kvällar och helger.

- Flertalet av distriktsläkarna har inget intresse av att delta i den gemensamma jouren då långa resor till Mora och avsaknad av nytta för den egna befolkningen upplevs som mycket negativt.

Distriktsläkarna påpekar att vårdcentralerna i Vansbro och Malung har haft budgetar i balans i flera år.

- Det är andras tillkortakommanden som nu drabbar oss och vår befolkning på ett mycket negativt sätt, skriver distriktsläkarna som själva vill se vilka besparingar de kan göra om inte pengarna skulle räcka till jourverksamhet i nuvarande omfattning.

Margareta Rud, som arbetar på landstingets kontor i Mora, har skrivit en kommentar till ett öppet brev som Inga Kristiansson Evald tidigare skickat ut.

Inga och kollegerna i Västerdalarna har ifrågasatt de ekonomiska beräkningarna som förändringen av jourverksamheten grundas på.

- Det är osakligt och ovederhäftigt att ifrågasätta dessa beräkningar, skriver Margareta Rud. Hon hävdar dessutom att primärvården i Västerdalarna sedan lång tid varit ekonomiskt gynnad.

- Ur vilken helhetssynpunkt har vi varit gynnade? frågar Inga och sedan framhåller hon att de skött sig bra i Vansbro.

- Kan inte närsjukvårdsledningen ens ge oss detta erkännande? undrar Inga.

JAN NORBERG

Mer läsning

Annons