Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Chefen får alla att trivas ...och det tjänar företaget pengar på

Annons

Anders Svensson är vd vid Lastbilsteknik AB men han började sitt yrkesverksamma liv som mekaniker. När han bestämde sig för att starta eget 1997, hade han inga kunskaper i företagande och ledarskap.

- Jag gick på en del utbildningar och seminarium, men det var bara en massa bla ha.

Men genom Svenskt Näringsliv fick han kontakter som gav honom de verktyg han behövde för att göra Lastbilsteknik till en bättre arbetsplats, bland annat tog han hjälp av ett utbildningsföretag.

- De anställda fick göra personlighetstest. När de fick tillbaka resultaten, gav det möjlighet till självrannsakan hos dem. Själv kunde jag se vilka anställda som passade bäst att jobba ihop. På det sättet kan jag undvika konflikter.

På varje månadsmöte började Anders Svensson redovisa företagets ekonomi för sina anställda.

- På ett väldigt pedagogiskt sätt har jag förklarat vart pengarna går. Alla får reda på att det de gör betyder något, och att de kan påverka produktionen. På en arbetsplats jobbar man i grupp och alla är ju beroende av att företaget är framgångsrikt.

Anders Svensson betonar att det är en trygghet för de anställda att veta hur bra eller dåligt det går för företaget.

- Om det går dåligt, blir man inte förvånad sedan om det kommer en dag när företaget stänger ned. Men å andra sidan så har man också en möjlighet att påverka att det inte blir så.

Det var förra våren som Anders Svensson utförde projektet på sina anställda. Resultatet?

- Företaget har dragit in mer pengar, eftersom de anställda har blivit bättre på produktion. Man slösar inte bort sin tid, utan om det finns jobb, så jobbar man.

- Men den viktigaste vinsten är den mänskliga. Konflikterna på arbetsplatsen har minskat drastiskt. De anställda går inte runt med en massa uppdämd energi, utan den energin lägger de på att jobba i stället.

I sitt yrkesverksamma liv har Anders Svensson haft många dåliga chefer.

- De har inte varit smidiga, utan bara velat bestämma för bestämmandets skull. De har inte heller haft ett engagemang för sina anställda. Om någon går runt och är grinig tycker jag att det är viktigt att ta reda på vilken den bakomliggande orsaken är.

Anders Svensson tycker att det är viktigt att vara en god ledare.

- Chef är inget man blir per automatik. Man måste förtjäna sin position. Mänskliga värderingar är grunden till allt, och man måste låta sina anställda ha frihet under ansvar. Man kan inte bara tvinga dem till att göra det de ska, utan man måste kunna motivera.

- Som chef ska man agera mer med hjärtat än med hjärnan.

Företaget Lastbilsteknik AB lagar lastbilar. Lokalen ligger vid Södra Backa industriområde.

Mekanikern Jonas Gomersson håller på att byta ut en kylare på en lastbil.

- Jag tycker det har funkat bra här. Nu har jag mer insikt i vad som sker på företaget. Det är inte så främmande längre, säger han.

Sussi Kolseth jobbar på ekonomi och administration.

- Det har blivit bra. Killarna har skärpt till sig. Jag märker det eftersom jag sköter faktureringen. De förstår hur mycket pengar som går åt i ett företag, och de är mer noggranna med att skriva upp allting.

- Det har helt klart blivit mer ordning på dem.

MIRA PALOMÄKI

Mer läsning

Annons