Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Chef är rädd för att personal blir utbränd

Annons

- Oklara mål om framtiden och ständiga organisationsutredningar skapar oro och stor risk för utbrändhet, skriver han i förvaltningens delårsbokslut.

I somras beslutades det att städchefen i fortsättningen till 75 procent ska ägna sig åt rehabiliteringsfrågor. Syftet är att försöka få bukt med den ständigt ökande sjukfrånvaron.

- Sedan 1995 har 16,56 heltidstjänster rationaliserats bort. En stressig arbetssituation råder samtidigt som medelåldern stiger, konstaterar Bertil Höök.

Tekniska förvaltningen har drygt 224 heltidstjänster. Förvaltningens statistik visar att under perioden 1 augusti 2001-31 juli 2002 var i genomsnitt 27 av de anställda sjukskrivna varje dag.

Räknat på ett annat sätt så var varje fast anställd inom tekniska borta på grund av sjukdom i genomsnitt 33 arbetsdagar i fjol.

Tekniska ligger därmed i stort sett på genomsnittet för hela kommunen. Kommunen hade i fjol 2 258 personer fast anställda. Dessa var i genomsnitt sjuka 34,3 arbetsdagar, visar kommunens personalbokslut.

I sin skrivelse andas Bertil Höök stor oro inför framtiden.

- Vi står inför en svår uppgift att i konkurrens med privata marknaden kunna rekrytera kompetent personal för att trygga de kommuntekniska verksamheterna i framtiden.

TORBJÖRN GRANLING

Mer läsning

Annons