Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Chaufför från Älvdalen omkom i krock på E4:an

Annons

Det var på torsdagskvällen som 44-åringen var på väg söderut på E4, norr om Hu-diksvall.

En mötande personbil kör-de in i vajerräcket och delar från den krocken flög över på den mötande vägbanan. Troligen var det detta som gjorde att lastbilschauffören gjorde en undanmanöver och körde av vägen. Också personbilen körde av vägen efter krocken med vajerräcket.

Lastbilschauffören fördes till Hudiksvalls sjukhus, där han senare avled av de skador han ådrog sig då bilen körde av vägen.

Den mötande bilisten klarade sig utan allvarligare skador. Utandningsproven som togs på platsen visade dock att han var alkoholpåverkad. Resultaten från de blodprov som togs har ännu inte kommit.

Mannen i den mötande bilen är i 40-årsåldern och hemmahörande i Stockholmstrakten. Han är nu misstänkt för rattfylleri, vårdslöshet i trafik och vållande till annans död.

- Det kommer att bli en diskussion om han är vållande till annans död i juridisk mening, men även om han varit nykter är det på grund av honom som olyckan inträffade, säger Jan-Inge Bexell , vid polisen i Hudiksvall, till Hudiksvalls Tidning.

BJÖRN REHNSTRÖM

Mer läsning

Annons