Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Charterflyg lyfter från Dala Airport

Annons

Onekligen är Dala Airport i ropet just nu. Förra veckan stod det klart att Malmö blir en ny destinationsort och i dag kan man berätta att också charterflyget återvänder till Borlänges flygplats. Detta genom ett samarbete mellan Dala Airport och researrangören Ask Mr Nilsson.

Men det är inget traditionellt charterflyg med veckolånga resor till soliga stränder det handlar om. Istället är det weekendresor av temakaraktär. Första turen lyfter den 24 september med Island som destination. Till i början av nästa år planeras också en resa till handbolls-VM i Tunisien.

Dala Airports stationschef Stefan Carlsson menar att den här typen av korta snabba resor har framtiden för sig.

- Absolut chartermarknaden är i dag i ett förändringsskede och den här typen av resande växer allt mer och intresserar såväl privatpersoner som företag. Jag ser detta som ett lyft för flygplatsen, konstaterar han.

Liknande resor finns bland annat vid Jönköpings flygplats där man snabbt sålde slut på platserna till just Island.

- Vi kommer också att ha ett samarbete med Jönköping vilket innebär att vi inte behöver sälja alla platser här i Borlänge. Det är en extra trygghet, menar Stefan Carlsson.

Särskilt tätt mellan avgångarna blir det dock inte då det hela i princip handlar om engångsflygningar. Istället satsar man på att variera destinationsorterna och att arrangera fyra-fem flygningar per år.

- Det är målet för tillfället. Två flygningar på våren och två på hösten är målsättningen. Det kan handla om allt från resor till olika sportevenemang till sådana med ett mera kulturellt tema. I första hand är det Europas storstäder som till exempel Prag, Barcelona och Budapest vi siktar in oss på, avslutar Stefan Carlsson.

OLOF SCHÄÄF

Mer läsning

Annons