Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Charlotta valde Leksand

Annons

Efter många och långa resor jorden runt siktar Charlotta nu in sig på att vandra i grannskapet, Siljansleden hägrar närmast när det torkat upp i markerna.

Charlotta är van resenär och vandrare.

Direkt efter gymnasiet flyttade hon till London och arbetade som au pair ett år.

-När mina kompisar hemma satte i gång med utbildningar gick jag min egen "skola", reste och lärde. Jag ville göra något spännande, fortsätter Charlotta och berättar om resor i Sydostasien och hur fantastiskt det var på öarna i Sydkinesiska havet.

Hon har gjort två långresor på vardera ett år i dessa regioner. Som regel har Charlotta färdats ensam.

- Men jag har alltid träffat trevliga människor på mina resor, många andra ensamresenärer som jag slagit följe med på etapper som till exempel då jag fick förmånen att vandra i Himalya en månad med en nyvunnen erfaren resekompis.

Gästfriheten hos herdarna med sina getter i bergen var fantastisk, den glömmer jag aldrig. Charlotta har i dag många vänner jorden runt som hon håller kontakten med.

- Jag har fått mitt lystmäte vad gäller långresor. Nu reser jag gärna till Frankrike och Grekland och så ska jag bekanta mig med Dalarna.

Charlotta är mycket intresserad av natur i allmänhet och växter i synnerhet.

- Växter som går att äta är särskilt intressanta, menar Charlotta.

Hon målar i oljepastell. Det visar sig att hon också är textilt intresserad och kunnig samt gärna gör keramik.

- Jag njuter av att ha hamnat mitt i ett konsthantverkscentrum som Leksand. Konsthantverkstraditionerna, som här är levande, var nog också en bidragande orsak till att jag valde att flytta hit.

För att finansiera sina resor har Charlotta under åren arbetat som undersköterska och som receptionist. Till Leksand kom hon via Stockholm.

- Här i Leksand finns ett livligt kulturliv som jag uppskattar och håller på att upptäcka.

Och det som inte finns i Leksand finns inom räckhåll, avslutar Charlotta som är jazzintresserad och gärna åker till Borlänge eller Falun för att digga.

Födelsedagen firar Charlotta hemma i Leksand på lördagkväll tillsammans med sina närmaste vänner.

GUDRUN KLEFBOM

Mer läsning

Annons