Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Centrumhus växer enligt planerna

Annons

Uffe Hedströms Bygg & Service AB inledde bygget i slutet av mars. Firman har 15 anställda och av dem är fyra man plus en praktikant sysselsatta med centrumbygget.

Dataföretaget Loxodonta köpte i höstas tomten för att bygga sig ett eget hus i två plan med lokalytor på 180 kvadratmeter på vardera planet.

Loxodonta investerar närmare fyra miljoner kronor i bygget. Därav bidrar länsstyrelsen med 694 000 i landsbygdsbidrag.

Det första symboliska spadtaget på grusparkeringen togs av Loxodontas ägare Lars-Erik Larson och kommunchefen Kalle Gustafson den 10 mars.

- Vad härligt det ska bli att åter få se byggkranar i centrum, sade en glad Gustafson.

Liknande kommentarer har byggfolket hört från flera förbipasserande och nyfikna stadsflanörer.

- Många är positiva och tycker att det är bra att det byggs i centrum. En del negativa röster har också hörts men det har till största delen handlat om äldre människor med rollatorer som beklagat att de inte längre kan ta genvägen över parkeringen till bostadshusen i Hästenkvarteret. Nu får de så att säga gå runt i stället, konstaterar Göran Johansson.

Nybygget, som blir cirka åtta meter högt, tio meter brett och arton meter långt, kommer att skymma utsikten ned mot järnvägsområdet och Väsman för en del boende i grannhusen.

Några sura kommentarer kring detta har byggarna dock inte märkt av utan de flesta verkar vara ense med kommunchefen om att det är på tiden att den kala grustomten blir bebyggd.

- Det fanns en byggnad här förr i tiden och vi fick börja med att med maskiner riva upp en del gammalt byggmaterial som grävts ner. Men i övrigt har vi inte haft några problem hittills, framhåller Göran Johansson.

Byggfirman kommer att vara verksam på centrumtomten hela sommaren. Någon byggsemester med lugn och stiltje under juli blir det inte tal om.

- Visst har vi semester som alla andra men vi delar upp det så det alltid finns folk här, säger Johansson som också kan berätta att nybygget får träfasad som målas i en gråvit nyans samt tegeltak.

Innan allt är klart ska det också göras vissa utejobb med planteringar, ett antal parkeringsplatser och uppsättning av staket.

TORBJÖRN GRANLING

Mer läsning

Annons