Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Centrum - en plats för alla

Annons

Svar till "Pro Sensu Communi", den 31/3

I en anonym insändare framförs att Ria-stugan borde flyttas. Det är tråkigt om insändarskribenten med sällskap känt sig störd av Ria, men för oss väger ett annat argument mycket tungt. Det handlar om att alla Falubor, oavsett vilka de är eller bakgrund, ska känna sig välkomna att vistas i centrum.

De människor som besöker Ria är ofta bräckliga och behöver allt stöd de kan få. Här gör föreningen Ria ett viktigt arbete som innebär att dessa människor bemöts på ett bra sätt och ges möjligheter att äta och vila, under förutsättning att de är nyktra.

De flesta verksamheter i centrum kräver att besökarna ska kunna uppträda städat. Det gäller även olika krogar och kaféer, ungdomsarrangemang med mera. Sällan eller aldrig har det ifrågasatts om dessa verksamheter ska få finnas i centrum, även om de ibland kan orsaka bråk eller oro. Det förhållningssättet bör gälla även emot Ria.

Att vi föreslagit en försäljning av fastigheten beror på att kommunfastigheter bör fokusera på att förvalta större fastigheter som innehåller kommunens kärnverksamheter. Den frågan utreds för närvarande av förvaltningen. Att hänvisa Ria till bakgator känns för oss fel med den människosyn och de ideologier som vi företräder.

JONNY GAHNSHAG (S

Mer läsning

Annons