Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Centerpolitiker kräver svar: Vilka har tillträde till kommunkontoret?

Annons

I en fråga till kommunalrådet Gunnar Magnusson (s) kräver centerpolitikern Uwe Weigel svar på vilka personer som har nyckelkort till kommunkontoret och därmed möjlighet att ta sig in i lokalerna efter stängning.

Frågan har aktualiserats sedan det visat sig att den s-politiker som polisanmälts, misstänkt för ekonomiska oengentligheter, haft tillgång till nyckelkort och kod, ett kort som nu avaktiverats.

I sin fråga till kommunalrådet påpekar Weigel att presidiet och stabscheferna tidigare kommit överens om att endast de som har sin fasta arbetsplats på kommunkontoret skulle ha tillgång till lokalerna. Weigel skriver att det nu kommit till hans kännedom att ytterligare två s-politiker har nyckelkort och kräver därför Magnusson på svar på två frågor.

3 Vilka politiker utöver du själv har tillgång till nyckelkort till kommunkontoret?

3 Varför har i så fall någon annan politiker än du själv tillgång till kommunkontoret på tider när kontoret inte har öppet?

I sitt svar säger Magnusson att han har förståelse för kritiken och lovar att en policy ska tas fram över behovet av nyckelkort. Han håller också med om att principen ska vara att endast de som arbetar på kontoret ska ha tillgång till lokalerna. De s-politiker som haft nyckelkort är utöver kommunalrådet och den polisanmälde nämndsordföranden även miljö- och byggnadsnämndens ordförande Mats Hellberg samt kommunfullmäktiges ordförande Jan-Erik Stövling.

GÖRAN DANIELSON

Mer läsning

Annons