Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Centerpartiet vill ha dialog med Borlängeborna

/
  • Lena Reyier-Ingman.  Foto: Johan Larsson
  • Centerpartiets meste valarbetare Margareta Persson och toppkandidaten Lena Reyier-Ingman kampanjar vid valstugan.  Foto: Johan Larsson

Annons

Centern vill göra kommunens invånare mer delaktiga i de beslut som fattas. Partiets toppkandidat Lena Reyier-Ingman ser det som en viktig demokratifråga att Borlängeborna ges större möjligheter att påverka politiken.

Under senare tid har allianspartierna samarbetat med Socialdemokraterna och Miljöpartiet för att få ihop en kommunal budget och en ny kommunal organisation. Enligt Reyier-Ingman ett sätt att ta ansvar då den politiska situationen sett ut som den gjort.

Frågan är vad som väntar efter valet:

- Alliansen är vårt första alternativ, deklarerar Lena Reyier-Ingman som dock inte utesluter andra konstellationer om det politiska läget så kräver för att hålla Sverigedemokraterna borta från inflytande.

Ambitionen är att vinna ytterligare något mandat - och att få styra med alliansen.

- Borlänge behöver ett nytt och modernt politiskt ledarskap. Vi är beredda att ta på oss ledartröjan.

Centern lyfter fram ett antal frågor i valprogrammet. Exempelvis valfrihet i äldreomsorgen, barn och unga, företagande, integration, miljö och landsbygd. Lena Reyier-Ingman menar att skattepengarna kan användas smartare. Som genom ett mer effektivt användande av lokaler. Hon nämner att skolor kan nyttjas för fler verksamheter och på så sätt frigöra resurser.

- Vi har också förslag för att utveckla landsbygden och byskolorna släpper vi inte. Vi vill ha trygghetsboenden runt om i kommunen. Miljöfrågor driver vi mer realistiskt än Miljöpartiet.

Centern vill utöka flextrafiken till att omfatta ett större geografiskt område och utveckla samarbetet Falun-Borlänge.

- Det är också viktigt att uppmuntra föreningsaktiviteter i första hand innan vi genomför aktiviteter i kommunal regi.

Mer läsning

Annons