Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Centerpartiet är för Tre Toppar och vargomröstning

Annons

Centerpartiet i Älvdalen är för att Tre Toppar ska få byggas och att det ska hållas folkomröstning om vargfrågan i Älvdalens kommun.

Detta framkom i ett uttalande som centerns kommunkrets höll nyligen.

När det gäller Tre Toppar menade mötet att centern är för utveckling och kräver att staten ger besked vilka områden av de skyddade områdena som omfattas av projektet Tre Toppar som kan utvecklas för skidåkning, eller att staten säger nej till projektet så att kommuninnevånarna får ett besked.

Eftersom regeringen inte har ändrat jaktlagsstiftningen så att tamdjur även i lösdrift får skyddas mot vargangrepp och delegerat ansvaret för skyddsjakt till länsstyrelsen, så kommer centern att protestera mot "socialdemokraternas och regeringens tafatthet, brist på medkänsla och förståelse för människorna som lever på landsbygden tillsammans med våra rovdjur", skriver centern i uttalandet. Formen för denna protest blir att centern kommer tat tillstyrka en kommunal folkomröstning om vargfrågan.

I kretsstyrelsen omvaldes Kjell Tenn som ordförande, liksom Inger Solefält, Evert Hermansson och Roland Dahlström, vilka är ordförande i respektive lokalavdelningar. Övriga i kretsstyrelsen är Trång Lars Johansson, Alf Gustafsson, Rolf Rämgård, Jan Spånberg och Arne Bogghed.

BJÖRN REHNSTRÖM

Mer läsning

Annons