Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Centern vinnare i rullstols-racet

Annons

Evenemanget ingick i centrumhandelns "lååånglördag" och utgjorde upptakten till Handikappåret 2003.

Bakom satsning stod bland annat Moras handikapporganisationer och föreningar i samverkan.

Aktiviteterna öppnades med ett tal av socialnämndens vice ordförande Christiane Djäken från en provisorisk scen i gågatans hjärta.

Kring scenen på vilken det förekom musikunderhållning och information hade de medverkande föreningarna satt upp sina respektive informationsbord.

Vid det närbelägna Bälter Svens Torg anordnade Stall två S/Sundets Ryttarförening handikappridning.

Dessutom var det visning av bland annat krocksläde, rullstolar, handikappanpassad bil och blindhund.

Det var Iris Malmén från Malung, synskadad sedan fyra år, som visade upp sin ledarhund Bodo.

Hon berättade att hunden dresserats vid en hundskola i Oslo under åtta månader för att främst tjänstgöra i en storstad och dess intensiva trafik. Men Bodo trivdes inte i storstadens gryta utan passade bättre in i en lugnare miljö. I oktober förra året fick Iris Bodo som ledarhund.

- En ledarhund ska inte klappas och kelas med av obekanta, utan den ska koncentrera sig på att utföra sin uppgift, informerade Iris.

Rullstols-racet samlade inte alla partier. Socialdemokrater på plats uppgav att de inte fått någon inbjudan. Men från arrangörshåll var åsikten bestämd att även socialdemokraterna fått reda på racet i tid. Nu deltog tre vänsterpartister, två från centern och en moderat. Snabbast i handlaget med rullstolstekniken var centerns, Johan Eriksson.

HANS OLANDER

Mer läsning

Annons