Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Centern tänker satsa på Djura

Annons

Efter åratal av befolkningsminskning och nedläggningar finns stora luckor i Djuras grundläggande serviceutbud. Men nu gryr ett intresse bland byborna av att vända trenden och utveckla byn.

- Detta vill vi ta tillvara för att tillsammans med kommunen och andra aktörer arbeta för ökat serviceutbud och aktiviteter i vår kommundel, skriver centern i Djuraprogrammet.

Boendemiljön och områdets höga natur- och kulturvärden är trumfkort som ska utnyttjas bättre tillsammans med en bra skola och barnomsorg.

Tanken är att skolan ska bli ett tydligt nav för utvecklingsarbetet som bland annat ska koncentreras till att underlätta för inflyttning och förbättra de allmänna kommunikationerna genom mer lokalt inflytande över kommande bussupphandlingar.

Centern vill också få turisterna att byta ut riksvägen mot en framtida turistväg från Djurås, efter älven via Djura, Rälta och Häradsbygden till Leksand. Turistvägen kräver ett samarbete med Gagnefs kommun och skulle kunna ge nytt underlag för kommersiell service och företagande inom besöks- och servicenäringen i området.

MAGNUS ROLANDS

Mer läsning

Annons