Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Centern satsar på välfärd och fysisk aktivitet

Annons

Att förnya välfärden ska bli centerpartiets stora fråga de närmaste åren.

I det arbetet kommer Kenneth Johansson från Aspeboda att spela en ledande roll i och med uppdraget som partiets talesman i sociala frågor.

- Vår förnyelseplan för välfärden innebär en kraftfull kritik mot regeringens och socialdemokraternas välfärdspolitik. Vi kan inte acceptera att så många faller genom skyddsnätet. Vi behöver en ny välfärdspolitik, där staten ska garantera en grundtrygghet. Livets nödtorft för de socialt utslagna går före maxtaxor för medelklassen, säger Johansson, som i går blev omvald till partistyrelsen.

Innan centerstämman avslutades i går hölls en lång debatt om alkoholpolitiken och framförallt alkoholskatterna.

- Vi ska ha kvar de höga skatterna så långt det går. Men till hösten kan vi komma i ett läge när vi som en sista nödåtgärd tvingas acceptera en sänkning av skatterna. Men det vore en katastrof om vi skulle välja den finska modellen och sänka i den stora omfattning man gjorde där, säger Johansson.

Under stämmans sista dag fick Lena Reyier-Ingman, distriktordförande för Centerkvinnorna i Dalarna, igenom att partiet ska driva frågan om fysisk aktivitet på recept.

- Tanken är att en läkare ska kunna skriva ut fysisk aktivitet lika väl som mediciner, och att det också ska ingå i högkostnadsskyddet, säger Reyier-Ingman.

Tillsammans med distriktsordförande Bertil Daniels gick hon från ord till handling, och utmanade alla centerdistrikt till Vasa-stafetten. Partiledaren Maud Olofsson och centerkvinnornas förbundsordförande Annika Qarlsson uppvaktades med varsin start i Tjejvasan.

- De blev jätteglada, och antog utmaningen direkt, säger Lena Reyier-Ingman.

JAN SVENSSON

Mer läsning

Annons