Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Centern på golfbanan

Annons

Golfklubben behöver bygga ut. 150 ungdomar har inget övningsområde. Men det är svårt att hitta lämplig mark. Detta var ett av problemen som dryftades med politikerna. Liksom framtiden för föreningsbidragen.

Men det som retade golfklubben mest var dock en räkning från kommunen på 5 000 kronor, för ett besök av en miljöinspektör från kommunen efter en anmälan.

- När det handlar om den här typen av miljötillsyn tycker jag inte att det är rimligt med en sådan avgift, sade Dan Westerberg, ordförande i Falucentern, och lovade att titta vidare på frågorna.

Centern presenterade också sitt valmanifest för kommunen.

- En mycket viktig del är trygghetsfrågorna. Det är faktiskt något som bekymrar människorna mycket. Och här anser vi att de ideella föreningarna har en stor roll att spela, sade Westerberg.

Fler poliser, fältassistenter, ett ungdomens hus och stöd till föreningars ideela insatser togs som exempel.

- En idrottshall i Linghed och Vikapoolen är exempel på sådant som vi är beredda att stödja. Dock kan vi inte säga några summor.

En annan stor fråga kommer att vara folkhälsan. Bland annat att föra in maten som en naturlig del i folkhälksoarbetet, och att aktivt se till så att skolorna ska främja mer fysisk aktivitet.

Carl-Erik Nyström betonade vikten av en satsning på hela kommunen, där partiet bland annat vill värna byskolor, utveckla samhällsservicen på landsbygden, att bygga nya fritidsanläggningar även på landsbygden, och att se till att fler får bygga hus närmare vattnet:

- Faluns tätort är bara en procent av vår kommun. Vi måste ha livskraft i hela kommunen.

JAN SVENSSON

Mer läsning

Annons