Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Centern och sossarna är valets vinnare

Annons

Fortsatt borgerlig majoritet och oförändrat antal mandat för Gagnefsvalets huvudpartier c och s. Slutsiffrorna i Gagnef ger ändå såväl centern som socialdemokraterna något att se positivt på.

- Det är glädjande att vi gjort ett så bra val och får behålla antalet mandat i fullmäktige trots att antalet ledamöter minskas, säger Carina Tibbling, s. Hon fortsätter:

- Dessutom har vi inte gått back i någon valkrets och det är ju väldigt positivt. Mycket glädjande är också våra siffror i Bäsna. Där ökar vi ju med nästan nio procent.

Centern såg i de första beräkningarna ut att knipa ytterligare en plats i fullmäktige. Nu blev det inte så men slutresultatet vållar inget missnöje i partiet.

- Det sista mandatet måste det ändå varit rätt hårfint om. Och när vi är de som ökat mest så måste vi vara nöjda med vår valrörelse, säger Anders Ahlgren, c. Han tillägger:

- Tappet i Bäsna kan orsakas av att väljare låter oss klä skott för att butiken där gått i konkurs och försvunnit. Det kan också bero på att Jaak Kerstell avgår efter 17 år och att hans väljare nu gynnar någon annan lokal politiker i stället.

LEIF-UNO BÄCKVALL

Mer läsning

Annons