Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Centern hoppas på väg

Annons

Det konstaterade Malungs centerpartiavdelning vid årsmötet och man underströk att det är viktigt att även titta västerut mot grannlandet Norge för att finna utvecklingsmöjligheter för Malungsregionen.

- Där finns också stora befolkningscentra. Närheten till Gardermoens flygplats och isfria hamnar i Nordsjön måste gå att utnyttja. Vi får inte stirra oss blinda på enbart Mälardalsregionen, säger Malungscentern i ett uttalande från årsmötet.

Man konstaterade att medlemsantalet har ökat, men nu ska man jobba på att få fler ungdomar att engagera sig i de viktiga frågorna om samhällets utveckling.

- 18-25 år är en viktig åldersgrupp som ska prioriteras. Men vi utesluter ingen ålderskategori från att vara med och påverka. Ett samhälles utveckling kräver att alla medborgare engagerar sig med framåtanda, sin kunskap och erfarenhet, skriver Malungscentern.

Årsmötet beslutade också att man ska ägna en del tid åt lättare föreningsverksamhet, det vill säga mer lustbetonade medlemsaktiviteter som fiskekvällar, dansbandsträff och surströmmingsfest för att öka sammanhållningen och trivseln i avdelningen.

Styrelsen valdes enligt följande: Ordf Ann-Louise Eklund, vice ordf Lars-Erik Åhman, sekr Erik Andersson, kassör Mats Eklund och ledamot Birgit Wikström.

ANDERS MOJANIS

Mer läsning

Annons