Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Centern driver s-politik i Leksand"

Annons

Det framhöll socialdemokraten Lars-Erik Jansson i en valdebatt mellan centern och socialdemokraterna i Sveasalen på onsdagskvällen.

Men kommunalrådet och centerpolitikern Bo Pettersson tillbakavisade kritiken. Han ansåg att kommunen gjort vad den kunnat och menade att det är bättre att ha en viss bostadsbrist än att riskera stå med lägenheter som sedan av ekonomiska problem får rivas, som några kommuner i Dalarna tvingats att göra.

Ett 60-tal personer hade kommit för att både lyssna och delta i diskussionen. De fick veta att de båda partierna står varandra mycket nära.

När debattledaren, Falu Kurirens chefredaktör Christer Gruhs, undrade om socialdemokraterna bedrev någon egentlig oppositionspolitik, fick han till svar att centern i de flesta frågor driver en socialdemokratisk politik, varför det oftast inte blir några konfrontationer.

Äldreomsorgen, sjukvården, boendemiljön, friskolegymnasium, ohälsan bland kommunalanställda och möjligheten att behålla ett öppet landskap i framtiden, var några av de frågor som debattörerna hann med under den två timmar långa valdebatten.

Socialdemokraterna representerades av Louise Tysklind, Lars-Olof Larsson och Lars-Erik Jansson och centern av Bertil Daniels, Dagny Martinsson och Lars-Erik Jansson.

Mer läsning

Annons