Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Cavalince släpper sin första skiva

Annons

- Vi spelar hårdrock på vårt eget sätt. Vi vill inte låta som andra utan vi försöker utveckla hårdrocken och ta den till nya dimensioner, förklarar bandmedlemmarna.

De kallar sin stil för "esoteric metal", ett nytt begrepp som betyder något i stil med hårdrock för de invigda. Deras musik kan närmast liknas vid melodiös hårdrock.

- Vi ska inte skrika högst och spotta blod på publiken. Sådan image överlåtar vi till andra. Vi vill bli kända som duktiga hårdrockmusiker och komma ut med bra musik, säger Cavalince-medlemmarna.

Deras första skiva innehåller fem låtar som grabbarna skrivit själva. Alla hjälps åt att utforma det slutliga resultatet, men det är sångaren Olle Häggberg och gitarristen Albert Cervin som oftast gör grunden i texter och komposition. I gruppen ingår också Andreas Dahlqvist, trummor, Al-X Dahlqvist, keyboard, Emil Wärmedal, bas, och Pähr Nilsson, gitarr.

Cavalince har funnits sedan 2002. På senare tid har de jobbat hårt med musiken. De har haft spelningar från Umeå i norr till Västerås i söder. Nyligen vann de musiktävlingen Luciarocken i Djurås.

Vid skivsläpparpartyt kommer gruppen att spela sina låtar. I början av februari är Cavalince ett av huvudbanden vid det stora rockpartyt Fighting the darkness som hålls i Malung första helgen i februari.

- Sedan kommer mera, lovar killarna, som planerar att under våren skriva låtar och spela in nästa skiva som kan släppas i april.

Då hoppas de på att kunna övertyga så att vägen till ett skivkontrakt ligger öppen.

Cavalince är förresten ett påhittat namn som inte betyder någonting.

- Men det är bra om någon vill söka oss på internet utan att få tusentals träffar. Då hittar man enkelt till vår alldeles nya hemsida med all information om oss och bandet.

ANDERS MOJANIS

Mer läsning

Annons