Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Castor efterlyser en diskussion

Annons

Efter att kommunalrådet Kenneth Persson (s) signalerat ett minskat mottagande för att komma ikapp med integrationen har många känslor väckts.

Därför ville Hori Lotfollahi (v) har svar på ett antal frågor vid kommunfullmäktiges sammanträde. Något som blev starten på en längre debatt.

- Det är viktigt att vi öppet pratar om saker och ting, menar Lotfollahi.

Hennes partikamrat Leif Lindström tycker att Kenneth Persson (s) agerar fel när han öppnar för minskat mottagande, att han då sätter likhetstecken mellan flyktingar och problem.

- Bekymret är att man generaliserar, att man inte ser individerna, utan bara en grupp.

Håkan Castor (s) efterlyser en utredning där alla fakta lyfts upp på bordet, för att diskussionen ska bli sansad. Kommunalrådet Peter Hultqvist (s):

- Vi får inte glömma att väldigt mycket har gjorts i den här kommunen. Det finns också mycket att göra och ta tag i. Vi måste utveckla handlingsprogrammet, få ett omtag och gå vidare offensivt.

- Det är det Kenneth Persson är inne på. Vi ska leva tillsammans oavsett bakgrund, språk och hudfärg. Så blir det oavsett vi vill eller inte. Vi kommer överens om vi jobbar med de här frågorna. Vi ska inte bygga barriärer, säger Hultqvist.

JERRY BRODIN

Mer läsning

Annons