Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Cassels tak målas för en kvarts miljon

Annons

Den planerade målningen av plåttaket på Cassels donation i Grängesberg inleds inom kort. Ett specialföretag med säte i Stockholm har kontrakterats för jobbet som kommer att bli i storleksordningen en kvarts miljon kronor. Ludvika kommun betalar lejonparten av summan med 150 000 kronor.

- Målningen skulle redan ha varit igång men företaget har ett pågående jobb nere i Halmstad. Det har blivit försenat på grund av det intensiva regnandet i södra Sverige, förklarar Anders Stendalen, ledande kraft i Stiftelsen Ernest Cassels Arbetarefond.

Men nu hoppas han att takrenoveringen på den ansedda byggnaden ska komma igång med det snaraste. De relativt nya och vid leveransen färdigmålade takplåtarna flagnar så till den milda grad. Stendalen påminner i sammanhanget om att de lades så sent som under vintern 1992-93.

- Det är ju fasansfullt att det ska behöva målas om efter så relativt kort tid. Det är verkligen tur att den nu blänkande plåten är galvaniserad så den inte börjar rosta. Vi hade faktiskt anledning att förvänta oss att den målade ytan skulle hålla betydligt längre än tio år, fortsätter Stendalen.

Inför den stundande målningen har stiftelsen också låtit se över och komplettera snörasskydden på Cassels. Även dessa har blivit medfarna under det gångna decenniet. Det jobbet utfördes av en lokal firma på orten.

- Det handlar om kostsamma arbeten men det är viktigt att vi håller efter hela tiden så att Cassels inte börjar förfalla, slutar Stendalen.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons