Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Carrander jublar efter stöd till glashus över gågatan

Annons

Väl hemkommen i Ludvika författade han en motion om att göra likadant i Ludvika, att glasa in gågatan och låta det ske i samverkan med fastighetsägarna efter gågatan.

Näringslivschefen Jan Björnehaag och stadsarkitekt Göran O Sundell har haft upp förslaget vid möte i kommunens Centrumgrupp där kommunen möter näringslivet.

"Centrumgruppen" och näringslivsenheten delar motionärens uppfattning om att det finns goda exempel på andra orter att hämta inspiration och kunskap från", skriver Björnehaag i sitt tjänstemannayttrande där han föreslår att kommunfullmäktige bifaller motionen.

Det var positivt gensvar från köpmän och andra företagare som fick Björnehaag att tillstyrka motionen.

Carrander blir mycket glad när Nya Ludvika Tidning delger honom Björnehaags yttrande:

- Fantastiskt, det hade jag inte väntat mig.

- Jag har föreslagit att näringsidkarna efter gågatan finansierar det hela med tio procent på hyran. Efter att jag föreslog det i tidningen i vintras så har jag ändå bara fått positivt gensvar från de köpmän jag pratat med, säger Carrander som säger att det går att göra hur många detaljinvändningar som helst om man vill stjälpa förslaget:

- Det bästa med mitt förslag är att jag visat att det går att glasa in och höja en stads attraktion. Det är mitt bästa argument. Småsaker kan man alltid invända mot om man vill. Hoppet är att affärsidkarna ser en möjlighet.

- Finns nu ett tryck från hyresgäster så kan man komma vidare till nästa steg. Det blir att förmå någon fastighetsägare efter gågatan att hålla i samordningen av projektet.

Kjell Carrander säger att han har svårt att bedöma om detta initiativ ska tas av Gallerians ägare Linus Andersson, Åhlenshusets ägare Affärsfastigheter i Dalarna eller kommunens Ludvikahem:

- Ludvikahem ligger nära tillhands, jag tror att de äger flest meter fastigheter efter gågatan. När jag pratade med Ludvikahem hade de dock inte hört om önskemål om en inglasning av gågatan och de sa att om intresse finns så kan de tänka sig att bygga, säger Carrander.

BO JOFFER

Mer läsning

Annons