Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Carl-Erik Nygårds

Annons

Min morbror Carl-Erik Nygårds, Täby, bördig från Sågsbo/Bjursås,har avlidit i en ålder av 86 år. Han växte upp hos sin morfar Nygårds Mats Matsson.

Carl-Erik lämnade Bjursås i samband med sin miltärtjänstgöring som kom att bli inom flygvapnet i Västerås. Efter genomförd värnplikt hamnade han så småningom i Stockholm där han levde hela sitt yrkesverksamma liv.

I Stockholm träffade han tidigt sin blivande fru Ingrid och de levde tillsammans till dess Ingrid gick bort julen 2002. Carl-Erik var till yrket timmerman och har varit med vid byggnationer runt om i Stockholm under sin yrkesverksamma tid.

Jag minns min morbror med värme och glädje. När Ingrid och Carl-Erik kom på besök eller när vi besökte dem på Kungsholmen eller på lantstället i Viggbyholm så var det glädje och fest. Min lite bohemaktiga morbror gick alltid sin egen väg och han och jag förde långt in på slutet intellektuella diskussioner det mesta. Trots en bakgrund som medfört en kort och enkel skolgång så var Carl-Erik alltid påläst och intresserad av i princip allt. Blev det frågan om en gåva till Jul eller en födelsedag så var det ofta en bok inom det vetenskapliga området.

Närmast sörjande är systern Elsa Granlund, född Sjögren, Leksand och vi syskonbarn med familjer från Stockholm, Borlänge, Insjön och Sågmyra samt släkt på hustrun Ingrids sida boende i Stockholm.

Carl-Erik skulle med sin underfundiga humor själv ha uttryckt sin bortgång som så: "Ålderman bland mupparna i Täby Centrum" har vandrat vidare! Hälsa dom det!

ROLF GRANLUND

Mer läsning

Annons