Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Carina en av årets orienteringsledare

Annons

Carina Sandberg, Säterbygdens orienteringsklubb, fick vid Dalarnas orienteringsförbunds föreningsledarträff motta utmärkelsen Årets ledare.

Förutom till Carina delades utmärkelsen även ut till Erik "Målle" Lindberg, Karlsbyheden.

I motiveringen till att ge Carina Sandberg utmäkelsen Årets ledare skrivs: "Carina Sandberg bedriver ett enträget och outtröttligt arbete inom Säterbygdens orienteringsklubb som ungdomsledare och som ansvarig i ungdomskommittén. Carina har under många år, varje vecka, sommar som vinter, arbetat med tävlings- och träningsverksamhet inom såväl orientering, skidorientering som skidor. I detta arbete ingår samordning av tävlingar, läger, resor och träningsaktiviteter. Hon arbetar med nybörjarkurser, föräldrakurser, Skogsäventyret och hon leder styrketräning och gymnastik.

Utmärkande för Carina är hennes stora engagemang för orienteringsrörelsen och i synnerhet för ungdomars utveckling. Vi vill särskilt framhålla hennes ideologiska inställning där hon är särskilt noga med att alla ungdomar behandlas lika och ges samma förutsättningar. Carina har också en stor förmåga att tänka i nya banor och utveckla klubbens verksamhet.

Ett exempel visades vid klubbens tvådagarstävling Gustafspinglan i augusti 2005 där hon arrangerade så att klubbens egna nybörjare själva skötte om arrangemanget miniknat med allt från försäljning av kartor till saftutdelning efter genomfört lopp. Även själva miniknaten innehöll helt nya avsnitt mot sedvanligt. Det blev en succé!

Carina hinner även med att nå egna tävlingsframgångar, till exempel vinst i D 40K vid 2006 års femdagars i Hälsingland."

ROLAND BERG

Mer läsning

Annons