Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Campus Leksand invigt

Annons

Septembertemperaturen pendlade mellan 25-30 grader i solen. Mycket folk hade samlats för den officiella invigningen av studieområdet vid Barkdal. Där finns Entrepenörskolan och Högskolan Dalarnas program och kurser, kommunens nya vuxenutbildningscentrum, Lärcentrum, och Siljansutbildarnas olika utbildningar.

Caroline och Marie startade förra hösten sina kommunikatörs- och dekoratörsutbildningar. Enda högskoleutbildningen på området i landet. De trivs i skolan, och bo på campingen är inte fel.

- Det är en bra utbildning med bred grund, tycker Caroline.

I utbildningen ingår också studier i ledarskap, företagsekonomi, grafisk form och marknadsföring. Marie och Caroline var säkra på att få jobb efter utbildningens slut framåt vårkanten.

Högskolan Dalarnas, Leif Borgert, påminde om lönnen som planterades på grönytan för fem år sedan. Idag har trädet växt till sig. Rena symboliken om man ser på skolområdets utveckling.

Inte att förglömma den kvalificerade yrkesutbildningen (KY) och Entrepenörskolan fina samarbete med Svensk Handel.

- Kör så det ryker, avslutade Borgert, sitt invigningstal.

Vd:n för Stiftelsen Hantverk och Utbildning, Alf Vigren, lovordade det nya utbildningscentrat i sitt tal. Så också kommunalrådet och ordförande i Siljansutbildarna, Bo Pettersson.

- Det ena stärker det andra, ansåg Pettersson om det varierade utbildningsutbudet.

Han tryckte vidare på samkörningen mellan utbildning och besöksnäring, och en och annan student väljer efter skolans slut att stanna i bygden. Chansen finns att utveckla studiemöjligheterna vidare. Inte minst med tanke på Högskolan Dalarna och Svensk Handels deltagande.

CHRISTER KLOCKARÅS

Mer läsning

Annons