Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Campingen moderniseras

Annons

Den nya servicebyggnaden kommer att innehålla fyra duschar och lika många toaletter.

-En av duscharna blir större än de övriga och därmed handikappanpassad. Det blir också en toalett anpassad för handikappade, upplyser Andersson.

Kostnaden beräknas till 720 000 kronor. I summan ingår att gymnasieeleverna vid Malmenskolan i Grängesberg får arbete med att renovera befintliga byggnader. Materialkostnaden för de arbetena beräknas till cirka 50 000 kronor.

Stefan Andersson räknar med att arbetena utförs under våren och pågår under maximalt ett par månader. Därmed skulle campingen stå nyrustad lagom till sommarsäsongen.

Något som i så fall kommer att glädja Östansbo Idrottssällskap, ÖIS, som genom ett avtal sköter campingen åt kommunen. Kommunen i sin tur hyr campingområdet på långtidskontrakt av markägaren Bo Jonsson, uppger kommunchefen Kalle Gustafson.

-Jag tror att avtalet med Jonsson gäller i ytterligare fem år och tanken är att det ska förlängas när nuvarande period går ut.

Kalle Gustafson förklarar att vissa av nuvarande tre servicebyggnader -som blir kvar -är rejält slitna och att det verkligen är befogat med en ny toa- och duschanläggning.

-Men jag är inte så säker på att campingen får fler gäster. Avståndet till centrum med restaurangerna är fortfarande lika långt, säger Kalle Gustafson.

Campingvärden Per-Åke Öhrn i ÖIS tycker också att campingen egentligen ligger på fel ställe i stan, det vill säga för långt från centrum.

-Men de senaste åren har antalet gäster successivt ökat och i fjol hade vi drygt 4 000 gäster under säsongen som sträcker sig från 1 maj till mitten av september.

Per-Åke Öhrn säger att det kommit klagomål från vissa gäster över standarden och ser det förstås som positivt att campingen moderniseras.

-I dag har vi två stjärnor i boken som Sveriges Campingvärdars Riksförbund ger ut, säger Öhrn som hoppas på minst tre stjärnor i nästa upplaga.

Kommunstyrelsen (kommunens "regering") behandlade ärendet på tisdagen och beslutade i enighet att godkänna investeringen i ny servicebyggnad. I dag, onsdag, tas ärendet upp av tekniska nämnden.

-Vi behöver ha en bra camping i Ludvika, säger Bengt Andersson (m), andre vice ordförande i kommunstyrelsen.

Enligt Andersson hade oppositionen inga invändningar mot att det inte tas in anbud på jobbet med servicebyggnaden. Arbetet ska utföras av personal vid kommunens tekniska förvaltning.

-Tekniska är väldigt angelägna om att få göra detta i egen regi. Det visar väl att det råder viss övertalighet inom tekniska. Det är uppenbart att de behöver se över sin personal, anser Andersson.

TORBJÖRN GRANLING

Mer läsning

Annons