Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Camping vid Vikagården

Annons

Falun bör har en campingplats vid en sjö, det tycker både politiker och näringsliv. Efter alla protester mot en placering vid Främby udde så förordar nu byggnadsnämnden att en camping anläggs vid Vikagården.

I tisdags kollade byggnadsnämndens ledande politiker in fyra möjliga campingplatser. De besökte Främby udde som var det ursprungliga förslaget, men ett stormigt möte i våras gjorde klart att varken boende eller ridklubb vill trängas med en campingplats.

Politikerna kikade också på platsen där Hosjö murbruk låg förut, vid Skutudden, och ett område bortanför Källvikens båthamn åt Hinsnoret till. Inget av dessa alternativ ansågs fungera.

Däremot fann de ängarna nedanför Vikagården vackra och lämpliga, där finns även fina badmöjligheter. Tidigare höll Naturskolan till i husen som nu används som vandrarhem.

Frågan om campingplatsens placering ska nu gå på remiss till förvaltningarna, som ofta har olika infallsvinklar.

- Vi tjänstemän på kulturförvaltningen förordar Främby udde, i Vika är kulturlandskapet av riksintresse och vi är mycket tveksamma till en camping där, säger kommun-antikvarien Mats Persson.

RAGNA FAHLANDER

Mer läsning

Annons