Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Camping bygger inte bort den familjära känslan

Annons

- Vi har fått bygglov för sex nya stugor, men vi börjar med två den här säsongen, säger ägarna Odet och Henk-Jan Nijmeijer.

Västanviks camping är den lilla familjära campingen, och så ska det förbli säger ägarna.

- Det får inte bli för stort. Vi vill ha tid att prata med våra gäster. De nya stugorna kommer vi att bygga två om året, fortsätter Odet Nijmeijer.

Drömmen är att få tag på gamla knuttimrade stugor för att fortsätta i samma stil som campingen en gång byggdes, men det verkar svårt och de planerade nya stugorna kommer därför att bilda ett eget område.

- Tyvärr är det både svårt och dyrt att få tag på gamla hus. Vi hoppas nu kunna hitta en större gammal stuga som vi kan göra om till reception.

På andra sidan Österviken ligger den betydligt större anläggningen Leksands camping och stugby.

- Vi samarbetar väldigt bra och skickar gäster till varandra. Barnfamiljer som vill vara nära Äventyret Sommarland rekommenderar vi till dem och vi får gäster som vill vara på en mindre camping, säger Henk-Jan Nijmeijer.

Förutom de nya stugorna kommer man i sommar att kunna erbjuda såväl frukost som lunch och middag.

- Sedan hoppas vi naturligtvis att folk kommer hit och tar en fika. I somras var det flera leksingar som kom med båt och köpte glass och kaffe, säger Odet och Henk-Jan Nijmeijer.

ANNKI HÄLLBERG

Mer läsning

Annons