Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

C-motion om brädåkarlokal

Annons

Malungscentern har lämnat en motion till kommunfullmäktige angående bygdens skejtare. C-gruppen vill ha en utredning om vilka lokalmöjligheter det finns för att svara upp till skejtarnas behov och också vad det skulle kosta.

Brädfolket har länge efterlyst en lämplig lokal att nyttja främst under vinterförhållanden (skejtramper för barmarksbruk är på gång vid VDG till hösten) och c-folket anser att även den här ungdomsgruppens intressen bör tas på allvar.

I motionen poängteras det stora engagemanget som många aktiva skejtare visat i frågan. Motionärerna pekar också på att flera föräldrar till de mest verksamma utövarna skulle finnas tillgängliga i arbetet med tillsynen av en eventuell lokal. Bidrag, stipendier och företagssponsring är tänkbara finansieringsmöjligheter för inredning och utrustning i lokalen.

Ärendet har av kommunstyrelsens arbetsutskott lämnats vidare till den tekniska enheten som dels handlägger fritidsfrågor, dels har koll på vilka byggnader i kommunal ägo som eventuellt kan komma i fråga.

Mer läsning

Annons