Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

C hotat - fp utesluter inte samarbete med s

Annons

Folkpartiet i Rättvik erövrade ett extra mandat i söndagens val. Totalt har partiet nu fem fullmäktigemandat. Framgången får partiet att ställa krav på ett fortsatt borgerligt samarbete - även om de samtidigt gratulerar centern till den stora valframgången i Rättvik.

- Men ska vi driva en fortsatt framgångsrik politik i kommunen krävs att centerpartiet lyssnar mer på oss andra och förankrar förslagen hos övriga partier bättre än man gjort under den gångna mandatperioden. Det gäller också informationen mellan sammanträdena. Alla partier behöver få bättre kunskap om vad som händer i Region Siljan och vad som händer i kommunen i övrigt, skriver Lars Wennås i ett pressmeddelande.

Folkpartiet ställer sig också tveksam till att förvekliga centerlöftet om gratis barnomsorg.

- Att centerpartiet tog tre nya mandat hade vi inte räknat med. Om det berodde på centerpartiets utspel om gratis förskola för dem som endast nyttjar högst halvtid inom barnomsorgen så finner vi att det löftet inte är finansierat. Om det går att förverkliga under den nya mandatperioden är ovisst, menar Wennås.

Tredjenamnet på folkpartiets fullmäktigelista, Mats Larsson, utesluter inte ens ett samarbete med socialdemokraterna.

- Om inte våra samarbetsinviter accepteras av c, ska vi tala med s. Ur min synvinkel är s i många frågor mer resonliga och resultatinriktade än c, som ibland rent av är "tjurskalliga" skriver Mats Larsson i ett e-brev till tidningen.

Socialdemokraterna har efter söndagens val 15 mandat i Rättvik. En koalitation mellan socialdemokraterna och folkpartiet skulle ge totalt 20 av 39 mandat i Rättviks fullmäktige, det vill säga egen majoritet.

MATS LAGGAR

Mer läsning

Annons