Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bytardag för ekonomins bästa

Annons

Olika typer av bytardagar förekommer då och då under året. Ett sätt för den alerte att lindra smärtorna i en redan ansträngd hushållsekonomi.

På lördagen var det bytardag i serveringen vid slalombackens fot. Då vet alla vad det handlar om för vinterprylar.

Inlämningen skedde under en förmiddagstimme, och det var slalomklubbens medlemssektions Susanne Bolmstam och Marie Knutsson som tog emot och prissatte allt från slalomkläder, pjäxor till skidor, snowboards, handskar och hjälmar.

Ett sätt att tjäna pengar för klubben. Tio procent av försäljningsvärdet ger många sköna tusenlappar. Det kan behövas i en klubb som det i våras var aningen turbulens i.

Ordförande i medlemssektionen och vice ordförande i Rättviks SLK, Per Mårshagen, vet hur det ligger till.

- Det sas att klubbens ekonomi var dålig men egentligen var den ganska bra. Nu blickar vi framåt.

Han konstaterar dock att tendensen är lite vikande i klubben. Det är som på skolområdet. Antalet barn och ungdomar kommer att minska de närmaste åren.

Det är i alla fall klart att vintern närmar sig med stormsteg. Bytardagen var bara ett tecken på vad som komma skall.

Ett annat var en skara slalomentusiaster som samlades på lördagsförmiddagen för att röja och göra fint i backens målområde.

Livet går vidare i klubben som fostrat storheter som Cattis Glassér Bjerner, Linda Ydeskog och nu "Tessan" Borssén. Närmast har klubbens ungdomar att se fram mot lägret i Idre som är planerat till månadsskiftet november-december.

CHRISTER KLOCKARÅS

Mer läsning

Annons