Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Byt ut landstingsdirektören!

Annons

För ett tag sedan kunde vi läsa att projektet "arbetsfriska Dalarna" med landstingsrådet Ingalill Perssons som ordförande, hade gått i stå, men att hon fortfarande vill se till att det förvaltas väl.

Berömvärda föresatser av landstingsrådet när det gäller andra företag i länet än den egna organisationen landstinget, där hon först av allt borde följa utvecklingen för arbetsfrisk landstingspersonal.

Personalen överbelastas genom order och kontraorder. Kompetenta medarbetare trycks ner, de får inte ge uttryck för nytänkande. Denna centralstyrda koloss, ledd av en nattarbetande landstingsdirektör, omgiven av nickedockor, är ingen speciellt bra arbetsplats ur hälsosynpunkt.

Sjukvården står inför ekonomiska nedskärningar, pensionsavgångar och långa vårdköer, varför alla konstruktiva krafter borde samarbeta för ett bättre företagsklimat.

Förslagsvis kunde den första åtgärden bestå i att landstingsdirektören återfår sin tjänst i läkarkåren och överlämnar sitt uppdrag åt en ansvarsfull och vidsynt kraft, som har förmåga att entusiasmera och stötta sjukvårdspersonalen till fromma för patienterna i vårt län.

INSIDER

Mer läsning

Annons