Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Byt datorn mot skivstången"

Annons

Mockfjärds Atletklubb har gått från noll och ingenting till Elitserien i tyngdslyftning. Nu satsas resurserna på att skapa bästa förutsättningarna för träningsläger för olika sporter, även handikappsport. Men först vill Mats Reijer få klart damernas omklädningsrum. I dag har klubben bara manliga medlemmar.

- Det är viktigt att så många som möjligt byter datorn mot skivstången, säger Mats Reijer, som är en mycket drivande kraft i klubbens framtida utveckling.

Tillsammans med brodern Stefan redovisar han klubbens planer för framtiden. Stefan Reijer arbetar på Bosön, Riksidrottsförbundets utvecklingscentrum, och har goda kontakter inom många sporter och med idrottsföreläsare. De klubbar han varit i kontakt med är mycket positiva till att träna i Mockfjärd. Läget är bra. Det är lätt att hålla grupperna samlade. Kost och logi kan ordnas för en förhållandevis billig penning. Det kommer även att finnas logi för tio personer i klubbens lokaler.

- Jag är inte främmande för att lämna Bosön och i stället arbeta i Mockfjärd när anläggningen väl är i gång, berättar Stefan Reijer.

Klubben har fått bidrag av kommunen för att rusta klubbhuset med träningslokaler, omklädningsrum och övernattningsrum och arbetet görs av lokala entusiaster. När bygget väl är klart kommer det att krävas marknadsföring av anläggningen och träningsmöjligheterna. Men för att kunna förverkliga än mer av planerna håller man nu på att söka EU-bidrag inom ramen för mål två.

KARIN PAULSSON

Mer läsning

Annons