Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bysammanhållning A och O

Annons

Den skrämmande attityden i Fredriksberg är "det är för dyrt". De som driver företagen och har försökt att driva företag i byn är slarviga och inkompetenta. Det är deras eget fel att folket inte handlar där.

Nej, de egna företagarna ska motarbetas av inte bara ortsbefolkningen utan även av politikerna i kommunen.

Vart tog alla fina löften vägen som sades inför förra valet? Vi får väl nya nu inför nästa val. Många åker åtskilliga mil för att handla mat och bensin bara för att de tror att det blir lite billigare. Räkna på hur mycket du tjänar om bensinen kostar elva kronor litern.

För ett tag sedan läste vi en insändare från "rätta mun efter plånboken". Du skrev att du inte kunde finna färskt bröd på Konsum, du kallade det dålig service. Jag tror inte att det gällde färskt bröd för rakt över vägen finns det ett bageri som bakar bröd varje dag.

När jag tänker efter så kanske det måste till lite bysammanhållning innan det ar för sent. Tänk dig ett Fredriksberg utan Konsum, bensinmack, apotek, bageri, bank, post, kiosk med spelinlämning, presentbutik, prylbutik, pizzeria, skola, bibliotek och vårdcentral.

Finns inte det här kvar, tror du då att turisterna skulle se Säfsen som ett trevligt resmål om de inte kan tanka eller handla det som fattas dem efter några dagar här?

Måla upp den bilden framför dig: Inga turister, ingen service, minst fem mil för att fylla på sina egna förråd och tanka sin billiga bensin. Vill du då bo här? Nej, fram för äkta bysammanhållning.

EN SOM TROR PÅ SKYLTEN

Mer läsning

Annons