Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Byggutbildningsföretag i Borlänge utbildar ställningsbyggare

Annons

Vid årsskiftet träder nya regler vad gäller byggnadsställningar i kraft. Bland annat hårdnar kraven på utbildning.

Därför genomför nu Byggutbildningen Star nu kurser just vad gäller ställningsbyggande.

I de nya krav som Arbetsmiljöverket nyligen fastlagt sägs att alla ställningsarbetare senast vid halvårsskiftet 2006 ska ha genomgått utbildning för yrket.

Detta innebär att man vid Byggutbildningen Star i Borlänge har bråda dagar. Under tisdag onsdag denna vecka kördes exempelvis två utbildningsdagar i ämnet.

- Vi tar emot såväl hela företag som enskilda anställda här och vi erbjuder samtliga de tre steg som finns för ställningsutbildningen, berättar Mats Nicander, Byggutbildningen Star.

Att en byggnadsställning är säkert monterad är givetvis en säkerhetsaspekt, men utbildningen innehåller också fler delar. Bland annat hur ställningen ska monteras och placeras så att det blir ergonomiskt riktigt att arbeta från den.

- Dessutom så finns det en rad praktiska frågor vi belyser i utbildningen. Det kan vara allt från tillståndsansökningar till trafikomläggningar som ju kan krävas i vissa fall.

Även om Byggutbildningen Star är verksamma i Borlänge så kommer man att erbjuda den här utbildningen också i andra delar av landet.

-Vi kommer dit behoven finns kan man säga och det innebär även att vi kommer att vända oss utanför länsgränserna. I Sverige finns i dag tusentals personer som under de närmaste året ska gå den här utbildningen, förklarar Nicander.

OLOF SCHÄÄF

Mer läsning

Annons