Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Byggstart för stugor

Annons

André och Pamela Forsberg tog i höstas över värdshuset Smeden och tämligen omgående började de planera för att utöka verksamheten med stugor och husvagnsplatser.

För att kunna bygga stugorna köpte de marken mitt emot Smeden, av Smedjebackens kommun.

På tomten kommer de att bygga fem stugor. Dessa kommer att ha fyra bäddar i varje och dessutom kommer det att finnas ett litet kök och toalett med dusch.

- Det finns en stor efterfrågan av den här typen av boende, dels för de som vill bo en eller två nätter och dels från de som vill på längre perioder, exempelvis montörer som gör ett jobb på någon av ortens företag, säger André Forsberg.

Han poängterar att de redan har fått förfrågningar om stugorna, trots att de ännu inte finns på plats.

Direkt i anslutning till stugorna kommer det även att anläggas nio uppställningsplatser för husvagnar.

- Det kommer att bli rejält stora tomter, bland annat för att klara brandmyndigheternas krav, säger André Forsberg.

För husvagnsgästernas service kommer en separat byggnad att uppföras där det finns toaletter och duschar, för både damer och herrar, ett kök där det går att laga mat och dessutom en tvättmaskin.

- Självklart kommer vi även att ha en handikapptoalett, säger André Forsberg.

Beroende på hur stor efterfrågan blir, kan det bli aktuellt att bygga ytterligare någon eller några stugor.

- Blir det ett stort tryck på stugorna, så är kan det bli aktuellt att ta bort någon av uppställningsplatserna för husvagnar och i stället bygga några stugor till, uppger André Forsberg.

Hela projektet beräknas kosta 1,5 miljoner kronor och Forsberg hoppas att det ska vara klart att tas i bruk strax efter midsommar.

- Det som möjligen återstår är gräsytorna, men det blir förmodligen inte riktigt bra förrän till nästa år, summerar Forsberg.

SVEN THOMSEN

Mer läsning

Annons