Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Byggstart för nytt storlager i Malung

Annons

Häromdagen började utbyggnaden av Jofa-Reeboks nya Skandinavienlager i Malung. Över 2 000 kvadratmeter nya lokaler skapas. På onsdagen offentliggjordes en ny storaffär i USA som ger sportföretaget i Malung nya ägare igen. Jofa-Reebok kommer nu att hamna i den tyska Adidaskoncernen.

Det är bara drygt ett år sedan Jofa fick nya ägare. Då var det Reebok-koncernen som köpte upp amerikanska The Hockey Company där Jofa AB i Malung ingår.

Onsdagens stora företagsnyhet inom sportbranschen i världen var att den tyska koncernen Adidas-Salomon nått en överenskommelse om att köpa den amerikanska konkurrenten Reebok International för en nätt summa kring 3 miljarder dollar, eller över 20 miljarder kronor.

Storaffären kring Reebok innebär att Jofa i Malung än en gång får ny ägare. Vad detta kommer att innebära för Jofa kan ingen i dag svara på.

- Det här är alldeles för nytt så det finns ingen sådan information. Det kommer säkert att ta sin tid innan den nya affären är genomförd, så vi jobbar på som tidigare. Men jag tror inte att det kommer att beröra hockeyverksamheten, säger Jofas vd Johnny Martinsson.

Vid Jofafabriken i Malung har i dagarna den planerade utbyggnaden av lagret påbörjats.

En tillbyggnad på 2 300 kvadratmeter ska stå klar inför vintern.

Där ska Jofas lager samordnas med Reeboks Skandinavienlager, som flyttas från Västervik enligt beslut tidigare i år.

Enligt planerna kommer samordningen att ge ett tiotal nya arbetstillfällen inom lager, distribution och försäljning vid Jofa i Malung. Jofa har i dag drygt 100 anställda.

För Adidas är köpet av Reebok ett viktigt steg i kampen om världsmarknaden med ledande Nike. Målet är att Adidas med Reebok ska kunna bli lika stort på den USA-marknad, som Nike dominerar med ungefär hälften av marknaden.

Men om storaffären kommer att innebära något för Malung, och i så fall vad, är det ännu alldeles för tidigt att säga.

ANDERS MOJANIS

Mer läsning

Annons