Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Byggstart för minigågatan

Annons

Som tidningen tidigare omtalat finns 100 000 kronor avsatta för att på detta sätt berika miljön i den centralt belägna parken.

Åtgärden ligger helt i linje med de ambitiösa intentionerna för Projekt Gröna Ludvika vilket syftar till en successiv uppsnyggning av stadens centrala delar. För närvarande är tre mannar är sysselsatta, en maskinförare plus två stensättare.

I detta fall handlar det krasst om att förvandla den smala grusgången till ett prydligt cirka tre meter brett stråk.

- Det blir som en liten gata som kommer att binda samman Kyrkparken med Sockenstugeparken, berättar Per-Erik Olofsson, områdeschef på tekniska kontoret.

- I första skedet lägger vi breda kantstenar av riktig granit som tidigare har tagits upp på annat håll men som vi har sparat nere på förrådet.

Bygget fullbordas efter hand med att marksten sätts på ytan mellan kanterna.

- De påminner till utseendet om tegelstenar och ytan kommer att bli liknande den som finns på Garvarns torg, klargör områdeschefen som med intresse kommer att följa arbetet och se hur den nya given tar form.

När den nya gågatan är klar att invigas är emellertid ännu en öppen fråga. Något datum för när jobbet ska vara avslutat har nämligen inte spikats.

- Nej, vi är ju lite styrda av vädret och troligtvis hinner vi inte sätta markstenarna innan det fryser till och blir tjälat i marken.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons