Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Byggpartner storsatsar

Annons

Tunabyggen äger i dag marken och har planerat för bostadsbyggande. Men det kommunala bo-laget koncentrerar resurserna på att rusta upp bostadsområdena Bullermyren och Tjärna Ängar. Pengarna räcker inte till nya byggen.

Från kommunledningens sida är man dock angelägen om att få igång projektet. Därför köper kommunen marken av Tunabyggen, för att omgående sälja den vidare till Byggpartner. Prislapp: 5,6 miljoner kronor.

I vår startar sedan den första etappen, närmast Grådarondellen, mitt emot Maxi Ica. Den omfattar 37 lägenheter och blir färdigställd sommaren 2007. Av-sikten är då att omgående fortsätta med etapp två bestående av ytterligare 48 bostäder.

På området närmast Siljansväg-en byggs 3-4-våningshus. Detta för att fylla igen den lucka som man upplever i dag. In mot Östermalm byggs lägre, 2-våningshus.

- Vi skapar en fin stadsbild och infart till Borlänge, med moderna verksamheter på båda sidor väg-en. En ny typ av Borlänge-port, säger kommunalrådet Peter Hultqvist.

Detta med tanke på de planer som tidigare fanns på en "Borlänge-port", med verksamheter som i dag till stor del är förlagda till Teknikdalen.

Även om Tunabyggen i dag har 250 tomma lägenheter så tror han att det går att sälja de bostads- rätter som det nu handlar om.

-Vi behöver fler boendealternativ i kommunen. Boende i centrum är attraktivt. Östermalm är attraktivt, resonerar Hultqvist.

Byggpartner har redan tidigare varit engagerat i projektet och deltagit i Tunabyggens tävling över hur området skulle utform-as. Företaget segrade. Nu får de både bygga och ta hela ansvaret.

-Vi har trott mycket på det här hela tiden, säger Bosse Olsson.

Hur mycket bostadsrätterna kommer att säljas för är han i dagsläget inte beredd att svara på. Det blir en avvägning mellan insats och månadsavgift.

Hela bygget beräknas kosta över 100 miljoner kronor. Lägen- heterna blir på mellan 2 och 5 rum och kök. Innan spaden sätts i jorden ska hälften vara sålda.

Byggpartner äger i dag en del industrifastigheter i Borlänge. Huvudkontoret ligger i Falun. Kontor finns även i Hedemora och Västerås. Företaget sysselsätter 200 personer och omsätter cirka 500 miljoner kronor.

JERRY BRODIN

Mer läsning

Annons