Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Byggnadskonst i Rättvik ska nomineras till designpris

Annons

Att ge modern, funktionell byggnadskonst uppmärksamhet är syftet med Arkitekturrådets designpris 2005.

Rättviks kommun inbjuder förslagsställare att lämna in tävlingsbidrag, byggnader, miljöer eller byggnadsdetaljer kan vara med och tävla om designpriset.

- Jag tycker det är mycket bra att Arkitekturrådet uppmärksammar god design och att den moderna designen kommer fram.

- Vi i vår kommun har mycket äldre fin byggnadskultur men att hitta nya former och tolka tradition i nutid, att inspireras av den gamla traditionen i modern arkitektur är spännande.

- Ett fantastiskt bra exempel är S:t Davidsgården utanför Rättvik, säger stadsarkitekt Tommy Ek.

Rådet för arkitektur och formgivning i Dalarna delar i år ut ett designpris för formgivning och funktionell modern byggnadskonst i Dalarna.

Rättviks kommun ska nominera förslag till tävlingen och alla intresserade att komma in med förslag på lämpliga befintliga byggnader, byggda miljöer eller särskilda byggnadsdetaljer som kan ses som inspirationskällor och föredömen för modernt formad byggnadskonst i Rättvik.

Tio av förslagsställarna kommer att belönas.

- Vi kommer att utse tre byggnader, miljöer eller byggnadsdetaljer som får tävla om designpriset 2005. Designpriset delas ut i november i samband med ett större regionalt designårsarrangemang, berättar stadsarkitekt Tommy Ek.

Förslagen ska lämnas till miljö-och plankontoret senast 20 juni. Varje förslag kan beskrivas med ett till två fotografier, bilder eller ritningar, även digitala bilder fungerar.

KATARINA CHAM

Mer läsning

Annons