Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bygglov trots protester från granne

Annons

Miljö- och byggnadsnämnden i Smedjebacken har beviljat bygglov för en Ludvikabo att bygga ett fritidshus i Skarsviken. En granne har framfört flera skäl till att byggnadslov inte ska beviljas, bland annat försvinner delar av grannens sjöutsikt.

- Vi anser inte att påverkan är i sådan omfattning att det skulle vara skäl till att avslå bygglov, säger Norbert Junker, ordförande i miljö- och byggnadsnämnden.

Ludvikabon har för avsikt att bygga ett hus på 97 kvadratmeter, samt en terass på 35 kvadratmeter. På tomten finns i dag ett äldre hus och det har fastighetsägaren för avsikt att riva.

Den aktuella fastigheten ligger i Skarsviken vid sjön Hillen.

Inför beslut om byggnadslov har berörda grannar haft möjlighet att yttra sig och en av dessa har framfört en rad synpunkter.

Grannen framför i sitt yttrande att de valt att flytta till Smedjebacken för att kunna njuta av sjöutsikt i ett lugnt område. De hävdar att med det nya huset kommer utsikten att till stor del förstöras.

De ställer sig även frågande till hur stort hus som är aktuellt att bygga, det förekommer en rad olika uppgifter enligt grannen.

Ett annat skäl som de framför är att platsen kan vara svår för räddningstjänsten att nå vid högt vattenflöde.

Sammantaget konstaterar de att det skulle bli bättre om det hus som ska byggas fick ett annat läge på tomten. De uppger sig vidare försökt diskutera saken med Ludvikabon, men utan resultat.

Byggnadsnämnden har beslutat att bevilja bygglov och tar därmed ingen hänsyn till grannens synpunkter. Det återstår dock en möjlighet för grannen och det är att överklaga till länsstyrelsen.

SVEN THOMSEN

Mer läsning

Annons